Bestel deze publicatie
annuleerbestel
   

Debatavond "Waarom morele vragen politiek urgent worden" zeer geslaagd

 • 11071805

  Het is binnenkort een half jaar geleden dat Prof. dr. Gabriël van den Brink afscheid nam als hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde in Tilburg. Bij die gelegenheid sprak hij een rede uit met als titel Waarom morele vragen politiek urgent worden. Zijn stelling was onder meer dat het politieke bedrijf in Nederland ernstig tekortschiet, omdat landelijke politici zich vrijwel nooit over morele kwesties uitlaten terwijl de samenleving daar in toenemende mate om vraagt.

  Men zou verwachten dat een dergelijke stellingname wel enige reactie bij landelijke politici zou losmaken. Tot op heden heeft nog niemand vanuit de landelijke politieke partijen op deze stellingname gereageerd. Dat kan zijn omdat ze het te druk hebben met het bedrijven van politiek, maar het kan ook zijn dat ze de betekenis van deze bewering onvoldoende tot zich laten doordringen.
   
  Debatavond
  Boom bestuurskunde wilde zowel politici, wetenschap als media, echter graag een kans bieden toch op bovenstaande stelling in te gaan en organiseerde, in samenwerking met onderzoeks- en debatcentrum Èthos, op 23 juni een debatavond onder leiding van Prof. mr. dr. Job Cohen. Deelnemers waren Rene Cuperus (PvDA), Thijs Broer (Vrij Nederland), Diederik Samsom (PvdA), Kees van der Staaij (SGP), Prof.dr. Gabriel van den Brink (Centrum Èthos) en Prof.dr. Govert Buijs (Centrum Èthos).

  Graag bedanken wij iedereen die deze inspirerende avond heeft bijgewoond!