Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Citymarketing voorbij de hype

Ontwikkelingen, analyse en strategie

Citymarketing voorbij de hype
  • Jaar van uitgave 2011
  • 130 pagina's
Redacteur:Gert-Jan Hospers, Wouter Jan Verheul en Frans Boekema
Reeks:Studieboeken bestuur en beleid
Rubriek: Bestuurskunde en politicologie Bestuurskunde algemeen
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐90‐5931‐677‐5 | paperback | 1e druk | € 32,50

Bij de meeste Nederlandse gemeenten staat citymarketing hoog op de beleidsagenda. Van Den Helder tot Terneuzen en van Valkenburg tot Groningen investeren bestuurders vol enthousiasme in de marketing van hun stad. Met nieuwbouwprojecten, evenementen en campagnes trachten gemeenten bewoners, bedrijven, bezoekers en bollebozen aan te trekken en voor de stad te behouden. Leek de toenemende aandacht voor citymarketing aanvankelijk nog een hype, nu is het thema niet meer weg te denken uit het lokale beleid. Citymarketing is een heus vakgebied geworden met eigen netwerken, congressen en discussiefora. Voldoende reden om de balans op te maken en de ontwikkelingen in de citymarketing eens kritisch te beschouwen. Wat is de opgave van citymarketing en wie zijn er zoal bij betrokken? Welke instrumenten staan de citymarketeer ter beschikking en hoe kunnen ze worden ingezet? Hoe bepaal je de identiteit van de stad en welke rol speelt de gebouwde omgeving daarbij? Wat kunnen we leren van praktijkvoorbeelden van citymarketing? Dit soort vragen en nog meer antwoorden vindt de lezer in Citymarketing voorbij de hype. In het boek geven zeventien deskundigen uit de wetenschap en de advieswereld in kort bestek hun visie op citymarketing. Die bundeling van analyses levert tal van interessante inzichten, methoden en lessen voor de beleidspraktijk op. Het boek geeft de stand van zaken in de citymarketing weer en is daarmee verplichte kost voor iedereen die in het vakgebied zit of er zich in wil verdiepen.

Doelgroep

Interessant voor bestuurskundigen, beleidsmakers bij gemeenten en provincies, city- en regiomarketeers en (universitaire) studenten bestuurskunde en sociale en economische geografie.

Auteursinformatie

Citymarketing voorbij de hype is geredigeerd door Gert-Jan Hospers, Wouter Jan Verheul en Frans Boekema. Het boek bevat bijdragen van Gregory Ashworth, Frans Boekema, Miriam Brouwer, Maikel Gijzen, Gert-Jan Hospers, Willem Kruidhof, Maike de Lange, Angelique Lombarts, Hans Mommaas, Joep Mourits, Cees-Jan Pen, Pieter van Ree, Gerlof Rienstra, Huub Smulders, Mark van Twist, Wouter Jan Verheul en Sander Zondervan.

Prof. dr. Gert-Jan Hospers is bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit en doceert economische geografie aan de Universiteit Twente. Drs. Wouter Jan Verheul is programmamanager en onderzoeker bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Prof. dr. Frans Boekema is hoogleraar economische geografie aan de Radboud Universiteit en doceert regionale economie aan de Universiteit van Tilburg.

Tijdschrift voor Marketing #10 jaargang 45 oktober 2011
Bekijk de bijlage

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.