Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Visies op de stad

Van tuindorp tot smart city

Visies op de stad
  • Jaar van uitgave 2015
  • 202 pagina's
Redacteur:Gert-Jan Hospers, Rianne van Melik en Huib Ernste
Reeks:Studieboeken bestuur en beleid
Rubriek: Bestuurskunde en politicologie Politicologie
Icon_printbook 978‐94‐6236‐560‐5 | paperback | 1e druk | € 41,50
Icon_ebook 978‐94‐6274‐321‐2 | digitaal boek | € 25,99

De 21ste eeuw is de eeuw van de stad: sinds het begin van het millennium woont meer dan de helft van de wereldbevolking insteden. Nadenken over de stad is dan ook van groot belang. Wat is een stad eigenlijk? Welke rol spelen economie, politiek en ruimte in de stedelijke ontwikkeling? Hoe beleven bewoners en bezoekers de stad? Hoe gaan stadsbestuurders om met pluriformiteit en duurzaamheid? En waarin verschillen steden in het Globale Zuiden van die in Europa? Deze en tal van andere vragen worden in dit inleidende studieboek beantwoord aan de hand van theoretische inzichten, recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden. Zo maakt de lezer kennis met het denken van Foucault, Simmel en Sennett, terwijl hij tevens een bezoek brengt aan tuindorpen, smart cities en de straten van Yogyakarta.

Doelgroep

Visies op de stad is bestemd voor studenten van universiteiten, hogescholen en trainingsinstituten, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende wereld van de stad.

Auteursinformatie

Dit boek is geredigeerd door Gert-Jan Hospers, Rianne van Melik en Huib Ernste. Alledrie zijn ze werkzaam bij de sectie en opleiding Geografie, Planologie en Milieu van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aan het boek werkte een reeks aan wetenschappers en professionals mee, die vrijwel allemaal een band hebben met de Radboud Universiteit, als hoogleraar, docent, onderzoeker of alumnus.

Geografie november / december 2015

recensie door Ben de Pater

Bekijk de bijlage
Rooilijn maart 2016

recensie door Terry van Dijk, universitair hoofddocent aan de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Bekijk de bijlage

Aanvraag docentexemplaar

Ik wil dit boek beoordelen
Dit boek is al aanbevolen literatuur
Dit boek is al verplichte literatuur

Digitaal boek (PDF) - direct downloaden
Boek (gedrukt exemplaar) - levering twee tot vijf werkdagen
M V
Privé Zakelijk
 
 

Een docentexemplaar wordt uitsluitend verstrekt aan docenten van reguliere MBO-, HBO- en WO-instellingen. Wij behandelen alleen aanvragen die gedaan zijn met het e-mailadres dat u heeft bij uw instelling. We behouden ons het recht voor aanvragen niet te honoreren. In dat geval nemen we altijd contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Klik hier voor meer informatie

Vier weken na verzending sturen wij u een e-mail waarin wij u uitnodigen om online enkele evaluatievragen te beantwoorden.

Uw gegevens worden opgenomen in onze docentendatabase en worden gebruikt om u te informeren over nieuwe relevante studietitels op uw vakgebied.