Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Waar is de raad van toezicht? Deel II

Een bundel van visies en ideeën

Waar is de raad van toezicht? Deel II
  • Jaar van uitgave 2012
  • 338 pagina's
Redacteur:Goos Minderman, R. Goodijk en Sjors van den Berg
Rubriek: Bestuurskunde en politicologie Bestuurskunde algemeen
Icon_printbook 978‐90‐5931‐867‐0 | paperback | 1e druk | € 36,50

Zowel de positionering als het functioneren van raden van toezicht binnen de Nederlandse semipublieke non-profitsector is een hot item. De vele problemen die zich de laatste jaren hebben gemanifesteerd, benadrukken de noodzaak van een maatschappelijke discussie omtrent de versterking van de checks and balances in de non-profitsector. In een eerdere uitgave Waar is de raad van toezicht? gaf Goos Minderman reeds een voorzet om deze discussie op gang te brengen. 
 
Waar is de raad van toezicht? Deel II brengt ons weer een stap verder. Een grote groep wetenschappers en practitioners heeft een bijdrage geleverd om de discussie te verrijken. Het resultaat is een waardevol naslagwerk vol inzichten, verdiepingen, standpunten en visies variërend van thematische tot praktische bijdragen. Meer dan genoeg om de discussie over de raden van toezicht voort te zetten en daardoor verplichte kost voor eenieder die werkt in, of betrokken is bij het Nederlandse toezichtmodel.

klik hier voor meer informatie over Waar is de raad van toezicht? Deel I en hier voor meer informatie over Waar is de raad van toezicht? Deel III.

Doelgroep

Dit boek is bestemd voor bestuurskundigen, wetenschappers en beleidsmakers op het gebied van toezicht en handhaving, en leden van raden van toezicht van non-profitorganisaties.

Auteursinformatie

Goos Minderman (1962) is bijzonder hoogleraar Public Law en Public Governance aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, tevens bijzonder hoogleraar Good Governance aan de School of Public Leadership van de University of Stellenbosch en oprichter van het Zijlstra Center for Public Control and Governance.
Rienk Goodijk (1956) is bijzonder hoogleraar Governance in de Semipublieke Sector bij TiasNimbas Business School van de Universiteit van Tilburg en is werkzaam als senior-adviseur bij GITP.
Sjors van den Berg (1981) is als onderzoeksassistent verbonden aan het Zijlstra Center en direct betrokken bij verschillende projecten omtrent raden van toezicht in de semipublieke sector.

TPC - Tijdschrift voor Public Governance, Audit & Control februari 2014

Toezicht en regie

Bekijk de bijlage